Har ni ett barnvänligt hotell?

October 17, 2018, 04:46 PM EDT

Vi har redan pratat om vikten av husdjursvänliga platser, särskilt när det gäller hotell. Nu, som förväntat när sommarsemestern är här, kommer hotell att ha en stor tillströmning av familjer med barn. Så även om er målgrupp inte är familjer är det en bra idé att dra nytta av säsongen och förbereda sig för att ta emot de yngre medlemmarna i er kundkrets.

Valet av hotell är väldigt viktigt när det gäller semester för föräldrar med barn. Så här är några idéer ni kan använda på ert hotell för att göra upplevelsen för familjen roligare och mer underhållande.

  1. Säkerhet. Detta är en av de viktigaste egenskaperna föräldrar tar hänsyn till när de bokar ett hotell för sin familj. De områden ni eventuellt kan förbättra på ert hotell och göra det barnsäkert kan vara en livvakt vid poolen samt säkrade fönster och skyddade eluttag.
  2. Wi-Fi. Alltid högst upp på listan över det hotellen måste ha. Snabb och pålitlig Wi-Fi är mycket viktigt för tonåringar.
  3. Familjeaktiviteter. Ibland har inte föräldrarna några idéer om vad de ska göra med sina barn under semestern så att erbjuda familjeaktiviteter som utflykter, picknick, vandring om hotellet ligger på landet eller kanske en utomhusbio.
  4. Sport eller spel. Helst något som barn kan göra själva utan att behöva övervakning, som bordtennisbord, pingisbord eller cyklar. På så sätt kan föräldrarna njuta av viss ”egentid” också.
  5. Vänlighet. Personalens attityd är mycket viktig när det gäller familjer. Det är viktigt att er personal är utbildad för att hjälpa de minsta gästerna eftersom dessa kräver en särskild typ av uppmärksamhet.
  6. Tillbaka till grunderna. Ha leksaker för alla åldrar, brädspel eller till och med videospel avsedda för familjer.
  7. Mervärde. Om ert hotell är litet och ni inte har mycket utrymme att erbjuda familjeaktiviteter så var kreativ och gör avtal med platser av lokalt intresse som vattenparker, nöjesparker, interaktiva museer, cykeluthyrning osv. så att ni kan erbjuda extra tjänster till era gäster. Andra typer av tjänster som har stor efterfrågan för denna typ av resenärer är bland annat frukost, gratis Wi-Fi, fri parkering, tidig incheckning eller sen utcheckning.

Om ert hotell redan är barnvänligt kan ni begära att få gå med på http://children-friendly.com, en plattform för att gruppera och certifiera boenden världen över som ingår i denna kategori och gör det enklare för kunden att hitta rätt boende för sin familj, samtidigt som du som hotellägare kommer att få större exponering för er målgrupp.

Tänk också på att det inte är nödvändigt att använda en stor del av er budget. Genom att endast tillämpa några av de föreslagna små förändringarna på er anläggning och i era tjänster kommer ni att vara beredda på familjernas sommarsemester.