Heb jij een kindvriendelijk hotel?

October 08, 2018, 03:17 PM EDT

We hebben het eerder al eens gehad over hoe belangriijk huisdier-vriendelijke plekken zijn, vooral wanneer het om hotels gaat. Nu, zoals te verwachten is met de komst van de zomervakanties, zullen hotels een grote toename hebben van families met kinderen. Dus zelfs als families met kinderen niet horen bij je doelgroep, is het een goed idee om voordeel te halen uit het seizoen en je voor te bereiden op de kleintjes onder je gasten.

Wanneer het bij ouders met kinderen om vakantie gaat, is de keuze voor een hotel heel belangrijk. Daarom zijn hier wat suggesties die je kunt gebruiken in je hotel om families een leuke, vermakelijke en plezierige tijd te geven.

  1. Veiligheid. Dit is een van de belangrijkste vereisten voor ouders als ze een hotel willen boeken voor hun gezin. Enkele gebieden waar je de veiligheid van je hotel kunt vergroten en deze kindvriendelijk kunt maken is bijvoorbeeld door een badmeester bij het zwembad te hebben en door veilige stopcontacten en hang- en sluitwerk aan te leggen.
  2. WiFi. Dit staat altijd bovenaan het wensen lijstje voor hotels. Snel en betrouwbaar internet is heel belangrijk voor tieners.
  3. Gezinsactiviteiten. Soms hebben ouders geen idee wat ze kunnen doen met hun kinderen tijdens de vakanties. Biedt daarom activiteiten voor het gezin aan: excursies, picknicks, wandeltochten door het landschap of een buiten bioscoop.
  4. Sport en Spel. Bij voorkeur iets dat kinderen kunnen doen zonder dat er toezicht nodig is, zoals een tafeltennis tafel, tafelvoetbal of fietsen. Zo kunnen ouders ook genieten van wat “vrije tijd”.
  5. Vriendelijkheid. De houding en instelling van het personeel is heel belangrijk voor gezinnen. Het is belangrijk dat het personeel erop getraind is oog te hebben voor de speciale behoeften van de kleinere gasten.
  6. Terug naar de basis. Zorg ervoor dat je speelgoed hebt voor kinderen van diverse leeftijden. Ook is het goed om bordspellen en computerspellen voor het gezin aan te bieden.
  7. Toegevoegde mogelijkheden. Als je hotel klein is en daardoor niet veel mogelijkheden biedt voor familie-activiteiten, wees dan creatief. Maak afspraken met pretparken, zwembaden, (interactieve) museums, fiets-verhuur bedrijven en andere bedrijven zodat je extra diensten kan verlenen aan je gasten. Andere diensten die heel erg gewaardeerd worden door dit type reiziger zijn onderandere een inbegrepen ontbijt, gratis WiFi, gratis parkeren en vroeg inchecken en laat uitchecken.

Wanneer je hotel als beschouwd wordt als kind-vriendelijk, is het misschien de moeite waard om lid te worden van http://children-friendly.com, een platform dat er op gericht is om weredwijd kindvriendelijke accommodaties te certificeren en samen te brengen. Op die manier wordt het voor gasten gemakkelijker om de juiste accommodatie voor hun gezin te vinden, terwijl je als hotelier een grotere naamsbekendheid krijgt.

Hou in gedachten dat het niet noodzakelijk is om een groot deel van je budget hier aan te besteden. Alleen al door een paar kleine aanpassingen te maken zoals we hier genoemd hebben kun je al beter voorbereid zijn op de zomervakaties die gezinnen gaan vieren. Heb jij een kindvriendelijk hotel?